Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Albert Einstein


einstein foredrag_jpg

Albert Einstein - Hans liv (1)
Einstein er vel nok verdens mest kendte fysiker. Han er nærmest blevet symbol på geniet. Men hvem var han egentlig denne lille mand, der mens han var ansat på patentkontoret i Bern, formulerede nogle af de mest epokegørende teorier inden for fysikken?
Hvordan var han havnet i Bern? Hvilke forudsætninger havde han, og hvad skete der i resten af hans liv?

Svarene kan fås i dette program, der er en af fire forelæsninger om Albert Einstein i dk4 Universitetet. For 2005 er ikke kun H. C. Andersen-år. Det er også Einstein-år. 

Forelæser er cand. scient Louis Nielsen, der er lektor på Herlufsholm

Stream: Høj kvalitet (Kræver Windows Media Player)

Albert Einstein - Hans teorier (2)
Året 2005 er ikke kun H. C. Andersen-jubilæumsår. Det er også udråbt til ”World year of Physics” eller Einstein-år, for i år er det også 50-året for Albert Einsteins død og 100 år siden, at den verdensberømte fysiker publicerede tre artikler, der var med til at revolutionere synet på universet.

I programmet, der er en af fire forelæsninger i dk4 Universitetet om Albert Einstein, fortæller lektor Louis Nielsen blandt andet om loven om den fotoelektriske effekt, om den specielle og den generelle relativitetsteori og om, hvad Einsteins teorier kan bruges til i den dag i dag.

Stream: Høj kvalitet (Kræver Windows Media Player)

einstein foredrag_lektor_kristian_pedersen_jpgLektor Kristian Pedersen fra Niels Bohr Instituttet i København tager udgangspunkt i sammenhængen mellem Einsteins teorier og vores viden om og forståelse af universet.

Albert Einstein - Nyt lys over det mørke univers (3)
I rækken af Einstein-forelæsninger i ”dk4 Universitetet” er vi nu nået til forelæsningen ”Nyt lys over det mørke univers.

Lektor Kristian Pedersen fra Niels Bohr Instituttet i København tager udgangspunkt i sammenhængen mellem Einsteins teorier og vores viden om og forståelse af universet, men allerførst tager han seerne med på en kosmisk rejse, der omhandler hvilke objekter, vi møder i universet, hvor langt væk de er, og hvilke typer der er tale om.

Han runder af med en redegørelse for, hvordan Einsteins teorier har forandret vores hverdag og påvirket vores syn på universet.

Stream: Høj kvalitet (Kræver Windows Media Player)

Albert Einstein - Einstein og virkeligheden (4)
I år for 100 år siden fremsatte Albert Einstein tre epokegørende teorier, der har været med til at gøre ham verdensberømt. Her på dk4 har vi i en række forelæsninger i ”dk4 Universitetet” beskæftiget os med disse teorier og med personen Albert Einstein og hans liv.

I denne forelæsning, er det professor Benny Lautrups fra Niels Bohr Instituttet, der sætter fokus på ”Einstein og virkeligheden”. 

Lautrup opsummerer, hvad teorierne handler om, men tager også fat om det, han kalder Einsteins fejl.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.