Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Årsager

 

Tasker og poser

En af de klassiske problemer kan være tasker og poser! Vi bærer dem som regel altid i den samme hånd eller på samme skulder, nemlig den vi er stærkest i. Over en længere periode kan man derfor oparbejde en vis 'skævhed' i både muskulatur og knogler. I nogle tilfælde endda så meget at det er synligt.

Prøv at stille dig foran et spejl med lukkede øjne, og fornem, at du står helt lige med vandrette skuldre. Åben øjnene og se, om det du følte egentlig også var rigtigt. Tag derefter en skuldertaske på, og læg mærke til, hvor meget du hæver skulderen for, at holde den på plads.

Det bedste man kan gøre er at skifte side ofte. På den måde bruger du begge sider lige meget. En god ide er at bruge en 'rygsæk', som sidder relativt tæt på den øverste del af ryggen. Eller at bære en pose i favnen med begge hænder.

Høje hæle

For mange piger er det blevet helt normalt at sveje meget i lænden, når de går i højhælede sko. Kig f.eks på, hvor meget længere rumpen stikker bagud, og brystet kommer frem, når man har høje hæle på.

Når man går i høje hæle, lægger man det meste af vægten på forfoden og drejer samtidig bækkenet bagud. Har du tendenser til rygproblemer, så prøv at 'tage lidt af højden' næste gang, du køber sko.

Undgå tidlig pukkelryg

Hovedet er i sig selv ret tungt og er 'designet' til at hvile afbalanceret på toppen af rygsøjlen. Hos ældre mennesker ser man dog ofte at hovedet hænger helt fremme. Det øverste af ryggen giver, i nogle tilfælde, langsomt efter og danner en så kaldt 'pukkel'. Skelettet er blevet svækket med årene, men hvis man som ung prøver at bibeholde den gode holdning, er der gode chancer for, at man undgår problemer som ældre.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.