Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Hvad kan jeg gøre?

 

Gå lettere

Nogle mennesker går meget på indersiden eller ydersiden af foden. Kig blot under din egen sko, og se, hvor den er mest slidt. Slæber du fødderne efter dig, eller går du med helt strakte ben?

Dit ben er lavet så smart, at det har to led eller 'akser': knæledet og fodledet. Mange mennesker bruger faktisk ikke ledene ret meget.

Prøv, når du går, at løfte låret/ benet lidt højere, end du normalt ville gøre. Automatisk vil underbenet svinge frem i knæledet, før foden rammer jorden. Ligeledes vil foden også svinge frem i fodledet, så hælen rammer jorden først. Derved kommer du til at bruge hele foden mere optimalt, da du lander på hælen og ruller fra hæl til tå. 

Det lyder måske lidt besværligt, men det eneste man egentlig skal tænke på er at løfte benet/låret lidt højere, end man normalt ville gøre. På den måde går man både hurtigerer og bruger mindre energi.


Stå bedre

Bliver du ofte træt eller øm, når du står op i længere tid? Måske er det fordi, du har hele vægten på det ene ben, hænger i hoften eller lader ryggen falde sammen.

Næste gang du står i kø i et supermarked, så prøv at stå med let spredte ben med vægten fordelt ligeligt. Føl dig let og løftet. Pas også på, at du ikke 'låser' i knæerne, så de presses 'bagud'. De skal føles frie.

Sid godt

Vi bruger utroligt mange timer med at sidde ned hver dag, så det er vigtigt, at vi sidder godt. 

Det er skønt at ligge henslængt i en sofa, men ikke altid så hensigtsmæssigt for ryggen, der ofte ligger skævt. Prøv at rette dig op. Det kan være en god ide med en pude i ryggen/ lænden.

Hvordan sidder du foran computeren? Læner du dig frem for at se, hvad der står på skærmen, eller glider du henslængt ned på stolen? Igen er det en fordel, at sidde så oprejst som muligt, samt have en god stol der kan støtte dig i ryggen/lænden. Du kan også checke, om bordet og stolen er justeret i den rette højde i forhold til hinanden. Prøv at slappe af i skuldrene, når du skriver på tastaturet så du undgår, at skuldrene havner oppe 'om ørene'. 

Bruger du ofte en computer, kan et buet skrivebord være at foretrække. Du kan sidde i rundingen, og hvile armen der styrer musen, på bordet.

Sov Godt

Ligesom i stående tilstand har ryggen bedst af, at bevare sin bløde 'spørgsmålstegns' form. Hvis du sover på maven, ligger du ofte skævt for at trække vejret til den ene side, og ryggen svejer meget i lænden. En god måde at sove på, er i fosterstilling ligesom da vi var spæde. Det kan også være godt at sove fladt på ryggen, men det er ofte svært at falde i søvn på den måde.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.